БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ

Град: София

Адрес: бул. Княз Александър Дондуков 30

Работно време:
Понеделник - Петък: 09:00-18:00

Телефон: 0899104100; 0878141100

Email: info@baletsiluet.com

URL: www.baletsiluet.com

Категории: Развлечения, Танцови школи

Описание

Обучението по класически балет в БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ се изразява в няколко насоки:

* да научим децата си да се движат красиво, да придобият грациозна изправена стойка, да създадат елегантен маниер на движение и поведение и по-важното - да ги приучим към дисциплина на поведението и на изискванията към себе си.
* да положим начало на умението да се самоутвърждават и изявяват своите възможности в пределна степен.
* да ги запознаем с правилата на поведение в социална среда, работа в екип и взаимоотношения в екипа.
* да удоволетворим естетическата им сетивност чрез красивата музика и хармонични движения, чрез визията на прекрасните балетни костюми.

- Методиката на преподаване в БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ е методика на Руската класическа балетна школа, която е залегнала в подготовката и възпитанието на професионалните балетни изпълнители в България, Русия и голяма част от Европа, САЩ и Япония. Тази методика обаче е специално адаптирана към възможностите на децата, които се занимават с балет непрофесионално. Създадена е програма на обучение, която преди всичко възпитава децата и им позволява да представят своите умения на сцена, като краен продукт на обучението по сценично изкуство, дори на този етап.

- Бихме желали с радост да ви уведомим че се представихме на Международен конкурс „Малки звезди” и отново сме призьори. Горди носители сме на първа награда във второ възрастово ниво – в лицето на Габриела Иванова, втора награда в лицето на Ирен Велева и три отличия - за Дебора Добрева, Василия Стоянова и Маргарита АрсовалТоест, всички деца, които се явиха на конкурса са признати и отличенилТяхното представяне на сцена винаги е повод за възхищение и вдъхновение за всички останали възпитанички на школата, а също и за нашата публика.

- Искрено сме благодарни и щастливи с една отзивчива публика , която се състои от нашите родители, приятели и фенове. Зарадвахме я с успешния си Годишен концерт, в който взеха участие и нашите бивши възпитанички – вече ученички в горните класове на Националното училище по танцово изкуство – Жаклин Драганова, Мая Кирилова, Деяна Асенова, с подкрепата на свойте педагози Милена Симеонова и Фани Чернева. Черешката на празничната ни балетна торта бяха премиерите на Националния балет – Марта Петкова и Никола Хаджитанов които изпълниха два дни преди премиерата си на сцената на Софийска опера, великолепното си „черно адажио” от трето действие на балета „Лебедово езеро”. Благодарим на всички колеги, приятели и почитатели за тяхната подкрепа и обич.

- Балетните спектакли, които се създават специално за възпитаничките на БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ са визитната картичка на школата. В тях участват всички деца, обучавани през годината в школата, според тяхната степен на подготвеност. В края на всяка учебна година, на професионалната сцена на някой театър, се представя премиерата на едно заглавие на детска приказка, създадено върху класическа музика, в което всички действия се изразяват със езика на класическия балет. Така през изминалите години представихме балетите: “Спящата красавица”, “Лешникотрошачката”, “Пепеляшка”, “Оле затвори очички”, “Малката русалка” по музика на Чайковски, Прокофиев, Моцарт.

- На 11.12.2010 година на голямата сцена на Софииската опера нашата школа представи премиерата на балета Палечка по музика на Росини. В спектакъла вхеха участие всички възпитанички на БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ - От най-малките до най-големите и подготвените. Мотивацията на всички изпълнители е различна, но във всеки случай става дум за обич към изкуството и изключителна отговорност към реализацията на нашия продукт – балетното представление.

- През септември 2010 година балеринките от БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ станаха звезди в още един успешен спектакъл. Този път става дума за мюзикъл с обичано име Мечо Пух . Хореограф на спектакъла е директора на школата Вероника Спасова. Работата и с артисти-солисти на Софииската опера, балета на Софииската опера и децата от БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ бе призната за успешна и плодотворна. Последва покана към г-жа Спасова и нейните възпитанички за постановка на следващия мюзикъл на Софииската опера Червената шапцица . Очаквайте премиерата на 19.02.2011 година в Софииската опера и балет. Възпитаничките на школата се подготвят за участие в международни конкурси Малки звезди на фондация Калина Ботева и такива в Европа.

- Редом до талантливите и вдъхновени деца се изявиха маестрите на балета в България – премиер балетистът на националния балет Никола Хаджитанев и солистите Катерина Петрова, Галина Сребрева , Кристина Чочанова, Румен Бонев, Георги Банчев, В двата дни на спектаклите публиката която ни посети наброяваше 1300 души. Играхме спектаклите пред препълнени салони.

- От 1 до 4 Юли 2009г. в София се проведе Международен конкурс за индивидуални балетни изпълнители Малки звезди на Фондация Калина Богоева. Явилите се деца: Ирен Велева, Габриела Иванова, Ния Маринова бяха призирани на първите три места, наравно с ученици от професионалното балетно училище в Украйна. Горди сме с нашите възпитанички и пожелаваме на всички балеринки от школата и извън нея, щастлива реализация в балетното изкуство.

- В края на месец април 2007 г. на сцената на Софийската опера се повтори представлението “Малката русалка”, което беше създадено и посветено на годината на Моцарт, по случай 250 години от рождението му. През месец март 2009 възпитаничките на БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ бяха поканени за участие и се справиха блестящо в ролите в мюзикъла на Националната опера и балет Шегобишко на острова на чудесата по музика на Георги Костов. Оценката за тяхното изпълнение и отношение към изкуството, те получиха в поканата да представим цялостен спектакъл на БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ на голяма сцена в Националната опера. Това ще се случи на 1 Ноември 2009 г. Ще танцуваме балета Спящата красавица , в програмата на Операта Изкуство от деца, за деца и с него ще отбележим Деня на народните будители.

- Приемът на обучаващи се в БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ става през цялата година, като важно и определящо е желанието на детето. По-нататъшното развитие на неговите възможности планираме заедно, според мотивацията и индивидуалните характеристики на всяко дете. Заниманията по класически балет са групови, но провеждаме и индивидуални, майсторски уроци.

- Екипът на преподавателите в БАЛЕТНА ШКОЛА СИЛУЕТ е селекциониран. Почти всички преподаватели са притежатели на бакалавърска и магистърска степен по балетна педагогика и балерини с утвърдени имена на професионалната балетна сцена.

Преподаватели:

- Вероника Спасова – директор и педагог, магистър по балетна педагогика, балерина в Национална опера и балет.
- Ирина Стоянова – балерина, солистка на Национална опера и балет, дългогодишен педагог.
- Ваня Зографова – дългогодишен педагог, бакалавър по балетна педагогика.
- Ивана Пъдпъдъкова - възпитаничка на Националното училище за танцово изкувство, студент по Балетна педагогика в Държавна музикална академия.


Да Не

Подобни обекти в близост

БТП - БЪЛГАРСКА ТРАНСПОРТНА ПРЕСА

София, кв. Бели брези, ул. Искърски пролом...

028081840

Категории: Други ...

ФИЛМОВА КЪЩА ГЕОПОЛИ

София, жк Лозенец, ул. Кап. Андреев 16

029630661; 0888627357

Категории: Други ...

ГАЛЕРИЯ ПАРИЖ

София, ул. Цар Самуил 47

02/9808093; 089

Категории: Развлечения ...

СЛОН БАЛОН ГЕО МИЛЕВ

София, кв. Гео Милев, ул. Венера 1Б

028701767; 0878482012

Категории: Заведения ...

БАЛЕТ ВЕДА ДЖУНИЪР

София, бул. Шипченски проход №63

0888769027

Категории: Развлечения ...

ДЕТСКИ ЦЕНТЪР ПИНОКИО

София, кв. Гео Милев, ул. Съединение 6 (на...

0888952185, 0887986434,

Категории: Развлечения

БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР

София, бул. Акад. Иван Евстатиев Гешов 15

0888802354; 029525209

Категории: Развлечения ...

ЛИРА ГРУП ДЕНС КЪМПАНИ

София, бул. Янко Сакъзов 17

0888503213; 0882281500

Категории: Развлечения ...

КЛУБ ПО НАРОДНИ ТАНЦИ ФОЛКЛОРИКА СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ

София, Стадион Васил Левски, вход 1 - сектор...

0888973718; 0896616588

Категории: Развлечения ...

Новини

Близо 14 000 деца напуснали училище минала година

28.04.2015 13:16Източник: Dariknews.bg

13 800 деца са напуснали общообразователните школа през учебната 2013/2014 година. От тях 11 800 са напусналите ученици в основното образование, ...

Пиян водач преобърна ТИР с жито на Е-79 край Сандански

28.04.2015 12:02Източник: Dariknews.bg

ТИР, превозващ жито за Гърция, се преобърна на главен път Е-79 край Сандански. 53-годишният водач на автомобила с пазарджишка регистрация е ...